földeld magad

Testünk leföldelése: 21 lenyűgöző hatása – Földelni jó


Miért érdemes földelni?

A földelésről 20 éven keresztül folytatott kutatás áll rendelkezésünkre. 15 tanulmány és 3 áttekintő cikk jelent meg szakértők által értékelt folyóiratokban. Ezen vizsgálatok nagy része kettős vak és objektív tesztek használatával mérte meg a résztvevők fiziológiás reakciójukat egy földelő pad vagy lepedő használatával.

Ezek a tanulmányok több pozitív eredményeket mutattak:

Olvasd el a kutatási eredmények összefoglalóját a földelésről

 1. Jobb alvás
 2. Stressz csökkentése
 3. Fájdalomcsillapítás
 4. Javult vérkeringés
 5. Kiegyensúlyozott kortizolszint, különösen éjszaka
 6. Javult kardiovaszkuláris funkció
 7. Csökkent gyulladás
 8. Javúlt depresszió, hangulat
 9. Normalizált izomfeszültség
 10. Gyorsabb izomregeneráció sport után
 11. Megnövekedett energiaszint a nap folyamán
 12. Csökkentett szabad gyök a testben
 13. Testfeszültség csökkenése
 14. Krónikus fájdalomcsillapítás
 15. Az autonóm idegrendszer egyensúlya
 16. Emésztés javulása
 17. Javúlt hormon termels
 18. Jobb cirkadián ritmus
 19. Ízületi fájdalomcsillapítás
 20. Hátfájás enyhítése
 21. Állmatlanság javulása
szabad gyökök és a földelés hatása

Teszteld le te is a földelés hatásait magadon

Egyszerűen csak menj ki és vedd le a cipődet. Tegyél egy mezítlábas sétát a fűben. Minél nedvesebb a talaj annál jobban működik a földelés.

Jegyezd fel, hogy érzed magad előtte és utána. 30 perc is elegendő lehet az izomfáradtság, fájdalom, stressz vagy hangulat béli különbségek észleléséhez.

Hogyan működik a földelés?

A Földünk tele van negatív töltésű elektronokkal ami lehetővé teszi, hogy AMIKOR BŐRÜNK ÉRINTKEZIK VELE KÉPESEK VAGYUNK ELEKTRONOKAT FELVENNI. Mivel testünk elektromos impulzusokkal kommunikál és működik, földünk negatív töltései ebben nagyban elősegítik. A Föld olyan, mint egy hatalmas elem, amely támogatja az élet ezen a bolygón.

A Földhöz való csatlakozás segít feltölteni testünket energiával, és egyensúlyba hozni testünk rendszereit, amelyek természetüknél fogva bioelektromosak.

A Föld felülete finom, negatív elektromos töltéssel rendelkezik a villámcsapások és a légköri nyomás miatt. Atomi szinten tele van elektronokkal – a negatív töltés legkisebb egysége.

A Környezetvédelmi és Közegészségügyi Folyóirat jelentése szerint:

“Megállapított, bár nem széles körben elismert tény, hogy a Föld felülete korlátlan és folyamatosan megújuló szabad vagy mozgatható elektron-ellátással rendelkezik. A Föld negatív töltése stabil belső bioelektromos környezetet hozhat létre az összes testrendszer normál működéséhez, ami fontos lehet a biológiai óra beállításához, a napi ritmusok szabályozásához és a kortizol szintjének kiegyensúlyozásához. “

A földelés segíthet fenntartani testünk bioelektromos rendszereinek zökkenőmentes működését.

Ritkán gondolkodunk testünkről, mint elektromos, de így működik és így kommunikálnak a sejtek. A pulzusod és idegrendszered elektromos impulzusokra támaszkodik. A szívverésünk impulzus vagy elektromos jelként kezdődik az SA csomópontnak nevezett speciális cellákban. Ez az elektromos impulzus elterjed a pitvar falain, és összehúzódik, és vér kerül a szív kamrájába.
Az orvosok is így vizsgálják meg a szív elektromos tevékenységét: EKG-val.

Ez csak egy a sok bioelektromos folyamatból, amelyek a testben jelenleg zajlanak. Csak ezt elolvasva a szemed idegvégződései elektromos jeleket küldenek az agyadnak. Mindeközben a tüdő lélegzik, a szíved dobog és a gyomrod emészt!

Földelés meghatározása

A földelés a csupasz bőrének az érintkezése a föld felszínével. Amikor tested hozzáér a földfelszínhez, annak természetes, negatív elektronjai stabilizálja a test bioelektromos rendszereit.

Az előnyök messzemenőek, mivel a föld képes csökkenteni a gyulladást és leküzdeni a betegséggel járó szabad gyököket.

Földelés hatása a gyulladásra és szabadgyökökre


Valószínűleg hallottál a szabad gyökökről, ami betegségeket okozhat a szervezetben.

Valójában a test minden sejtjében képződik szabad gyök. Ezért kapcsolódnak a szabad gyökök az öregedéshez. A túl sok szabadgyök a sejt elhalásához, megbetegedéséhez vezethet.
Krónikus stressz a szervezetre ezért olyan káros. Legyen az ételből vagy a munkatársunk által okozott.

Mai világunkban oly sok irányból érkezhet stressz, amit szervezetünknek, ha nem kapja meg a megfelelő támogatást nehéz leküzdenie. Ilyenkor jelenhet meg a betegség, rosszullét vagy gyengeség, fáradtság, fejfájás, krónikus gyulladás.

A Föld negatív energiája (szabad elektronok formájában) megakadályozhatja a szabad gyökök felhalmozódását a testünkben – állítja a Környezetvédelmi és Közegészségügyi Folyóirat.

A szabad gyököknek hiányzik egy elektronjuk, és folyamatosan keresik az elektronokat, hogy semlegesítsék pozitív töltésüket.

Sajnos a tested önmagában nem tudja kiküszöbölni a szabad gyököket. Mai modern világunkban oly sok oldalról támadja testünket mindenféle toxin, elektroszmog, “gyorskaják”, nagy energiájú kék fény, munkahelyi stressz, ami a testet folytonos kortizol (stresszhormon) termelésre serkenti. Ez hosszútávon nagyon egészségtelen. Szervezetünk nem lesz képes regenerálódni, és beindulnak a krónikus gyulladás tünetei. (fejfájás, alacsony energiaszintek napközben, ingadozó hangulat, depresszív gondolkodás, stb…)

Amikor a test vezetőképes (csupasz bőrfelület) kapcsolatban van a földdel, a pozitív szabad gyököket a negatív töltésű szabad elektronok semlegesítik. Pozitív + negatív = semleges.

Ez finoman stabilizálja a test rendszereit segít leküzdeni a szabadgyököket, gyulladást.

Szinte az összes modern betegség, kapcsolatban áll a gyulladással, mint PL: az ízületi gyulladás, az Alzheimer-kór, az asztma, a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, a cukorbetegség, a demencia, a depresszió és sok más. Ezért nagyon fontos olyan gyógymódot alkalmazni, amely minimalizálja a gyulladást.

A Föld elektronjai hatalmas természetes, gyulladásgátló.

A földdel való érintkezés (mezítláb) ugyanolyan fontos lehet, mint a napfény vagy a tiszta levegő egészségünk számára.

Mi nem a földelés

A földelés nem egy varázslatos gyógymód. Nem gyógyszer vagy kiegészítő, amelyet minden nap szednie kell hetekig vagy hónapokig, mielőtt bármilyen hatást észlelne. Nem igényel hosszú klinikai látogatásokat vagy kezeléseket.

A földelés egy biztonságos gyakorlat, az egészséges életmód egyik része, amely drasztikus átalakító hatással lehet a betegségek leküzdésére és a homeosztázis fenntartására. Ha vérhígító gyógyszert szed, konzultáljon orvosával, mielőtt rendszeresen földelni kezdne. A földelés természetes vérhígító, és szükség lehet a gyógyszeradag csökkentésére.

Földelés az egészségért – A hiányzó láncszem

Az őseink földeltek, miközben sétáltak, ültek és aludtak. Mezítláb sétáltak, állatbőrön aludtak, később pedig bőrből készült lábbelit hordtak, ami szintén vezető és képes földelni egészen a 60-as évekig amikor feltalálták a szintetikus gumi talpat.

Modern életmódunk szétkapcsolt minket a földben elérhető elektronok klinikailag bizonyított gyulladáscsökkentő erejétől.

Ma sokemeletes épületekben élünk, gumi talpú cipőt viselünk (a bőr helyett), és szigetelő anyagok vesznek körül, például: kátrány, aszfalt, szintetikus anyagok, amelyek elválasztanak minket a földtől.

Megfosztottuk magunkat a föld természetes elektromos mezőjében lévő szabad elektronoktól. Egyre inkább ki vagyunk téve a wifi, mobiltelefonok, háztartási készülékek, okoseszközök és sok más elektromágneses és mikrohullámú sugárzásának.

Hogyan földelje le magát?

A földelés a legegyszerűbb módja, ha egyszerűen lerúgja a cipőjét és mezítláb jár a zöld fűben vagy a tengerparton lévő nedves homokban – a nedves talaj jobb vezető, mint a száraz homok vagy a száraz föld (az elektronok szabadabban áramlanak testébe). Valójában a strand(tenger) az egyik legjobb hely a földeléshez, mivel a homok és a sós víz kombinációja nagyon jó vezetőképességgel bír, plusz sok magnéziumot is tartalmaz, amit a bőrünk fel tud venni.

A következő felületek földelnek: fontos, hogy közvetlen kapcsolatba legyenek a földel:

 • Föld
 • Kerámia burkolólapok
 • Festetlen beton és tégla
 • Élő fa (előnyben a faölelő hippik)

A következő felületek NEM fogják földelni:

 • Aszfalt
 • Fapadló
 • Gumi és műanyag
 • Vinyl
 • Kátrány vagy aszfalt

Mi a beltéri földelés?

A beltéri földelés a testét a földdel összeköti, egy speciálisan megtervezett termék segítségével, míg ön bent tartózkodik (otthon vagy az irodában)

A beltéri földelő termékek napi több óra földelést tesznek lehetővé, például nyolc órát éjszakánként, miközben alszik, vagy hét órát az irodában. Különösen kényelmesek hűvösebb hónapokban, amikor az időjárás túl hideg ahhoz, hogy mezítláb szabadban sétáljon. Választhat termékeket ágyához, kanapéjához vagy irodájához.

Földelő pad, földelni jó, földelés hatása testünkre

Hogyan működnek a beltéri földelő termékek?

A beltéri földelő termékek vezetőképes anyagokból készülnek, amelyek elősegítik a szabad elektronok átadását a földből az ön számára.

Csatlakoztassa a fölelő dugvillát egy konnektorba. A speciálisan kialakított dugvilla adapter csak a földeléshez csatlakozik, ami minden házban be van vezetékelve és ki van vezetve a fölbe. Így ön bárhol tud földelni beltérben is, ahol van konnektor.

földelő pad, földelő vezeték és adapter konnektorhoz

Ez lehetővé teszi a szabad elektronok átjutását a földből a földelő vezetéken keresztül a földelő termékbe.

Itt található két leggyakoribb kérdés, amelyet az emberek feltesznek a beltéri földelésről.

Biztonságos-e földelni magam az áramkörön keresztül?

 • Igen, de csak akkor, ha a termékhez mellékelt adaptert használja.

A földelő dugvilla adapter a földelő termékeink része, műanyagból készül, így nem tud átmenni az elektromos áram. Csak a harmadik „föld” fém csatlakozik a konnektorba, hogy a szabad elektronok áthaladjanak.

 • Ha földelés az áramkörön keresztül történik, be kell kapcsolni az áramellátást?

Nem, a földelő termékek tökéletesen működnek, ha az áram ki van kapcsolva. Ennek oka az, hogy csak a szabad elektronokat vezetik a földből, ami nem az áramkört használja.

Honnan tudom, hogy földelő termék megfelelően működik?

A földelés ellenőrzésének legjobb módja egy Földelő tester használata. Ez meg tudja nézni hogy le vagyunk e földelve. Földelés nélkül testfeszültségünk elérheti akár a 100 V-ot is (mint például egy magas feszültségű vezetékek alatt) Földelt állapotban ezen értékek 0.02V és 0V között mozog.

Hogyan teszteld a földelő termékeket Multiméterrel (angol videó)

Növeli-e a beltéri földelés az elektromos áramnak vagy a szennyezett elektromosságnak való kitettséget?

Az egyik kérdés, amelyet az emberek a földelési termékek használatával kapcsolatban feltesznek, hogy ez fokozhatja e az elektroszmognak való kitettségüket.

Az elektromágneses terek rövidítve, az EMF-ek az elektronikus eszközök, vezetékek, mobiltelefonok, transzformátorok, router és más elektromos eszközök bocsájtanak ki.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kijelenti, hogy az EMF-ek az emberi testre hatással vannak, mivel a bennünk lévő bioelektromos rendszerek a test, a szív, az agy és más szervek működését befolyásolják. Az EMF-eknek való túlzott kitettség olyan tünetek megjelenését okozhatja, mint például fáradtság, fejfájás, alvászavarok, fájdalmak, depresszió és akár sejtkárosodás.

A földelés segíthet, hogy megvédje magát az elektroszmog hatásaitól.

A kutatások azt mutatják, hogy a földelés megvédheti a testet az alacsony frekvenciájú elektroszmogot kibocsájtó készülékektől, például légkondicionáló, hűtőszekrény, olvasólámpa hajszárító, számítógép, Wi-FI, Bluetooth, stb. Amikor egy ember földel, az otthonában az elektroszmog szintje túl alacsony ahhoz, hogy negatív hatást gyakoroljon az emberi testre – a legutóbbi, a The Journal of Alternative and Complementary Medicine folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

De a földelés legfontosabb előnye, hogy támogatja a test veleszületett gyógyítórendszereit, így segít leküzdeni a oxidatív stresszt és a szabad gyököket.

Az elmúlt 20 évben a földelésről szóló összes kutatást városi környezetben végezték, ahol a résztvevőket EMF (elektroszmog) vette körül. Ez magában foglalja az orvosi vizsgálati berendezéseket, amelyek nem csak a környezetében voltak, hanem közvetlenül az alanyra lettek helyezve – például az EKG-monitorozáshoz használt elektróda tapasz.

Ahogyan Dr. Laura Koniver nemrégiben állította, az elektroszmoggal megterhelt kutatási környezetben a résztvevők jobb vérkeringést, kevesebb fájdalmat, jobb hangulatot, csökkent izomfeszültséget tapasztaltak. Idővel a hormonok egyensúlyba kerültek, a vércukorszint stabilizálódik, és az alvás minősége javul.

Ezeket a javulásokat a külvárosi, vidéki és városi környezetben élő emberek számtalan tapasztalata és beszámolója tükrözi a világ minden tájáról.

Hogyan földelj cipőben, papucsban, szandálban.

Ma már nem gyártanak tiszta bőr talpú cipőt, szandált vagy papucsot, ami
vezető lenne (a bőr vezetőképes) ezért ilyen lábbelit már csak kifejezetten
erre fókuszáló üzletben, webshopban lehet kapni.
Mi két jó lehetőséget látunk, ha földelő szandált szeretnél:

 • Csinálj egyet magadnak, sok jó tutorial van hogyan tudod magadnak elkészíteni – bár ez lehet hogy sokaknak nem megfelelő választás.
 • Ezen a webshopon direkt földelésre gyártanak szandált, ami ráadásul minimalista is (vékony talp a jobb izomfejlődés érdekében. Webshop: https://www.earthrunners.com/

Mielőtt Elkezdenél Mezítláb Sétálni

Nos mielőtt lerúgnád a cipőd és futásnak erednél, ugrálnál, tornáznál, fontos megjegyezni, hogy mivel valószínűleg lábfejed megszokta a cipőket, lassan, de biztosan lépj egyről a kettőre! Kezdj egy mezítláb sétálással a fűben, majd, ha már magabiztos vagy esetleg egy kis kocogás is mehet…

Figyelj a testedre mivel bokaizmaid a cipőhöz vannak szokva és némely lábfejizom ezért valószínű rég nem volt használva. Végül eljutsz arra a pontra, ahol kényelmesen futhatsz a homokon, a fűben, és bármin, ami nem éles ;). Még esetleg indíthatsz Earthrunners minimalista földelőszandál  használatával is, ami mellesleg a kemény aszfalton jó lehet. Sok szerencsét a mezítlábas kalandokhoz.

Hogyan lehet a földelést az egészséges életmód részévé tenni.

Nagyon egyszerű. Egyszerűen vegye le a cipőjét, és sétáljon mezítláb a szbadban.

Mikor bent tartózkodik használjon beltéri földelő terméket az asztalán, a kanapén vagy az ágyban.

A földelési termékek sokféle méretben és anyagban kaphatók. Tehát van egy, amely megfelel a legtöbb ágyméretnek és van, ami a munkaasztalra kerülhet.

Tudományos tanulmányok a földelésről (angol)

A következő tanulmányok azt mutatják be, hogy a földelés hogyan segíthet hatékonyan:

-Csökkenti a gyulladást és a fájdalmat

-Gyorsítja az izomfelépülést

-Gyorsítsa a sérülésből való felépülést

 1. A földelt alvás hatékonysága az intenzív, excentrikus izomterhelés utáni regeneráció során
 2. Kísérleti tanulmány a földelés hatásáról a késleltetett kezdeti izomfájdalomra
 3. A földelés mérsékelt excentrikus összehúzódások után csökkenti az izomkárosodást
 4. Klinikai földelés alkalmazás 20 esettanulmányban
 5. A földelése hatása a stresszre és a hangulatra: Érzelmi stressz, szívritmus variáns-változékonyság, klinikai alkalmazások
 6. Az pulzusszám, a légzési frekvencia, a vér oxigénellátásának, a perfúziós indexnek, a bőr vezetőképességének és változékonyságának változásai, amelyeket az emberi alanyok 40 perces földelés előtt és után vizsgáltak
 7. A földelés hatása az emberi test hangulatára
 8. A földelés javítja a csecsemők vagális tónusát: A vagális aktivitás különféle hatásokat eredményez, ideértve a pulzusszám csökkentését, az érrendszeri értágítást / összehúzódást, a szív, a tüdő és az emésztőrendszer mirigyaktivitását, valamint a gyomor-bél érzékenységének, mozgékonyságának és gyulladásának ellenőrzését.
 9. A földelés hatása a gyulladásra, az immunválaszra, a sebgyógyulásra, valamint a krónikus gyulladásos és autoimmun betegségek megelőzésére és kezelésére
 10. Működhetnek-e az elektronok antioxidánsként? Áttekintés és kommentár
 11. A földelés hatásai az emésztésre: A vér karbamid- és kreatinin-koncentrációjának különbsége földelt és földeletlen alanyokban a kerékpáros testmozgás és a felépülés során
 12. A földelés hatása EMF-re(elektroszmog): A földelés hatása a test feszültségére az elektromágneses terek jelenlétében
 13. Az emberi szervezet földelése befolyásolja a bioelektromos folyamatokat
 14. Földelésnek az emberi testre gyakorolt hatásáról: Az emberi test újracsatlakoztatása a Föld felszíni elektronjaira
 15. A földelés hatása az emberi fiziológiára
 16. A földelés hatása az emberi fiziológiára 2. rész: Elektrodermális mérések

 


Jacsó Jakab
Jacsó Jakab

Szia, Jakab vagyok. Én és csapatom azért hozta létre ezt az oldalt, hogy segítsünk az egészséged optimalizálásában.
Személyi edző vagyok. Több mint 8 éve kezdődőtt el, hogy kutassak ebben a témában rengeteget olvastam és hallgattam orvosok, P.h.D és szakemberek írásait, szavát, és szenvedélyesen foglalkozom az egészséggel és a testünk funkcióival.
Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni neked azokat a lépéseket, amelyeket megtehetsz a teljesítmény növelése és a modern betegségek gyógyítása, valamint a könnyű fogyás érdekében.

Articles: 24

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük