Kék Fény Szűrő Szemüveg

Jakabfitness kék fény elleni szemüvegek.
Megvédjük szemedet a monitor, telefon, LED fényektől.

monitorszemüveg

Monitor Szemüveg

Napközbeni használatra.
Monitor, TV, laptop, mobil, LED
fények ellen.

Kék fény szűrő monitorszemüveg

Kék Fény Szűrő Szemüveg

Reggeli, délutáni használatra.
Több kék fényt szűr ki, mint
a monitorszemüveg

kék fény blokkoló szemüveg

Kék Fény Blokkoló Szemüveg

Éjszakai használatra:
A pihentető mély alvásért.
Minden kék és zöld fényt blokkol

Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow
Kék-fény-hatása monitor

Miért szükséges a kék fény szűrő szemüveg?

A kutatások kimutatták, hogy a digitális kor fényforrásai felelősek számos, a szemet és az agyat érintő negatív jelenségért, mint például a tévék, monitorok, képernyők, kijelzők, energiatakarékos lámpák.
A tünetek közé tartozik a migrén, viszkető szemszárazság, CVS (számítógépes látás szindróma), rossz alvás, endokrin zavarok, depresszió, szorongás.

Korai Látás Romlás

Az optometristák előre bejelentették a korai makula degeneráció (látásvesztés) “járványát”  a digitális eszközök hosszú ideig tartó használatától. A Harvard orvosi tanulmány megállapította, hogy a “Magas Energiáú” kék fény  a retina számára a legveszélyesebb fény.
Ez a kék fény található PL.: LED, Fénycső, TV…

Digitális Szembetegségek

 Ez egy új kifejezés, amelyet a mai népszerű elektronikus kütyük használatából eredő betegségek leírására használnak. Ez egy súlyos tünetekkel járó orvosi probléma, amely homályos látást, fókuszálási nehézséget, száraz és irritált szemeket, fejfájást, nyak- és hátfájást okozhat.

Hormonális Problémák

A kék fény növelheti a kortizoltermelést, amely kifejezetten káros élyszaka.
Az mesterséges kékfény felborítja testünk biológiai óráját ami felelős a hormonok kiválasztásáért. Az alvás minősége romlik. Sőt, ami még rosszabb, a kutatások azt mutatják, hogy hozzájárulhat a rák, a cukorbetegség, a szívbetegség és az elhízáshoz is.

Alvás Zavar

Az új orvosi kutatások túlnyomó része azt találta, hogy ez a magas energiájú kék fénynek való kitettség komolyan megzavarja az alvást, amikor elnyomja a szervezet természetes melatonin termelését, az alvást elősegítő hormont. Vizsgálatok azt találják, hogy a melatonin fontos szerepet játszik a rák megelőzésében.

Gyakori Kérdések

Mikor használjam a kék fény szűrő monitorszemüveget?

A monitorszemüveget és a sárga lencsés kék fény szűrő szemüveg használatát napközben ajánljuk. Számítógépezés, mobilozás vagy beltéri világítások ellen (LED, fénycső).
A sárga lencséjű szemüveg kora délelőtt és délután ajánlott (több kék fényt szűr mint a monitorszemüveg)

Mikor használjam a kék fény blokkoló esti szemüveget?

Lefekvés előtt 2-3 órával vedd fel, hogy elősegítsd a mély alvást. Így megakadályozod, hogy a kék és zöld fény megzavarja a melatonin (alváshormon) kiválasztását.

Mi a kék fény?

A kék fény a szivárvány színei közül a legmagasabb energiával rendelkező szín. A mai modern világítás káros mennyiségű kék fényt bocsájt ki. Ezért kell ellene védekeznünk

Mit okozhat a kék fény?

Tanulmányok kimutatták miszerint a kék fény korai makuladegenerációt (éleslátás romlása), szemfáradtságot, fejfájást, álmatlanságot, stresszt okoz. Írtunk egy rövid összefoglalót is róla: 5 Tanulmány, ami bizonyítja a kék fény káros hatásait. Mit tehetünk ellene.

Minden kék fény rossz?

Nem. A napfényből jövő kék fény kifejezetten pozitív hatással van szervezetünkre. Elősegíti a koncentrációt, éberséget a memóriát és a hangulatjavulást is. A nap fénye teljes spektrumú, így ki van egyensúlyozva a regeneráló infravörös fényekkel

Tegnap este viseltem a kék fény blokkoló szemüveget, és ma reggel is későn ébredtem.

Napi szinten számos tényező befolyásolja az alvást. Külső tényezők, például fény, hang, hőmérséklet. Belső tényezők, például szorongás, stressz, fájdalom, kényelem. Egy másik fő alkotóelem az elfogyasztott ételek, például a koffein, vagy bármilyen másik étel.
Az alvás minőségét a cirkadián ritmus, a test belső órája irányítja a külső környezettel szinkronizálva, attól függően milyen jeleket kap (fény, sötét, étel, stressz).
Kék fény szűrő szemüveg lefekvés előtti viselése megakadályozza, hogy a kék fény este  eljusson a szemébe, ezáltal erős jelzést küld az agynak, hogy ideje az alváshormont(melatonin) kiválasztani, ami elősegíti a mély, pihentető alvást.

Hordhatom-e a vényköteles szemüvegemet a kék fény blokkoló szemüveg alatt?

Igen. A biohacker kék fény blokkoló piros lencséjű szemüveget úgy terveztük, hogy a legtöbb vényköteles szemüveg mögötte elférjen.
Vagy használja a kék fény szűrő szemüveg rátétünket (clip-on), csiptetős:
Nappali kék fény szűrő szemüveg rátét
Esti szemüveg rátét
Vásárlóink a csiptetős rátét praktikusabbnak találták.

Kinek ajánlott a kék fény blokkoló szemüveg?

Bárki, aki számítógép, telefon vagy LED és fénycső világításnak van kitéve. A kék fény este kifejezetten káros, mivel ilyenkor még jobban megzavarja alvásunkat.

kék fény szűrő szemüveg használat