Vajon a több napfény segít a koronavírus elleni küzdelemben?


A napon eltöltött több idő bizonyítottan segít vírusok terjedése és leküzdése ellen. Habár a koronavírus egy olyan vírus, amivel ez még nem lett bebizonyítva, bizony általánosságban elmondható, hogy az UV sugarak a napból vírusölő és fertőzés megelőző hatást érhetnek el az emberi testben.

Két módon is segít a napfény a koronavírus ellen.

  1. Az erős UV sugarak egyrészt képesek a vírust elpusztítani azáltal, hogy az UV sugár károsítja a DNS és RNS állományukat a vírusnak.

„Ha a koronavírus a legtöbb vírushoz hasonlóan viselkedik, akkor a nap mint nap növekvő egyre erősebb napsugarak feltehetőleg lelassítják a vírus terjedését” – mondta Dr. Joel N. Myers az AccuWeather alapítója és vezérigazgatója. “A nap intenzitásának és a nap hosszának leggyorsabb növekedésének pontja jelenleg van” – tette hozzá, hivatkozva a tavaszi napéjegyenlőség körüli napokra, amelyek március 19-én fordulnak elő.

  • Továbbá a napfény bőrfelülettel érintkezve a véráramban keringő koleszterinből(7-dehydrocholesterol) D-vitamint állít elő. A D-vitamin, mint azt jól tudjuk egy nagyon fontos immunerőssítő. A szervezet egészségét illetően esszenciális vitamin (vagyis inkább hormon csak vitaminnak hívjuk)

Dr. Joseph Fair, virológus, epidemiológus és fertőző betegségek szakembere szerint a napfény döntő jelentőségű lehet a vírus terjedésének korlátozásában. Beszélt arról, hogy az UV fény miként hat a vírusokra a múlt héten az MSNBC-n való megjelenés során.

“Ennek tényleg nincs köze a meleghez, hanem a nap hosszához és a napfénynek való kitettséghez, amely az UV-fény révén inaktiválja a vírust” – mondta Fair. “Arra számítunk, hogy a fertőzések lecsökkennek. amint azt látnánk a megfázások és az influenza esetén a tavaszi és nyári hónapokban.

Kína központi bankja és egy tömegközlekedési vállalat UV-fényt használ például a koronavírus leküzdésére.

Ezek alapján érdemes több időt töltenünk a szabadban minél nagyobb bőrfelületet kitéve a napsugárzásnak.

 A napfényről továbbá több tanulmány 1, 2 is igazolta, hogy csökkenti a bármilyen betegség elhalálozási ráta mértékét, azaz több ideig él a beteg, ha több időt tölt kint a napon még a bőrákos betegeknél is.

Az immunrendszer erősítése mindennapi feladatunk. Ebben segít:

Az alvás minősége és a vírusok leküzdése között ráadásul több tanulmány is pozitív összefüggést talált.

Az egerek két csoportját kitették légzőszervi influenzavírusnak.

Az egerek két csoportját kitették légzőszervi influenzavírusnak. Mindkét csoportnak beadták az említett vírus elleni oltását.

Aztán az egyik csoportot kialvatlanságra kényszerítették.

⁠3 nap után a csoportokat megvizsgálták, hogy mennyi vírus maradt fenn szervezetükben.

⁠A megfelelő alvással rendelkező csoport teljesen tiszta volt minden vírustól.

A kialvatlan egereknél az eredmény olyan volt mintha soha nem kaptak volna oltást.

⁠Az immunrendszert közvetlenül befolyásolja az alvás minősége és időtartama. Forrás: https://europepmc.org/article/med/2562046

A kék fény blokkolása elősegíti a minőségi alvást, és hozzájárul az erős immunrendszerhez.

A harvardi kutatók az éjszakai műszak és az éjszakai kék fénynek való kitettséget összekapcsolták számos rák (mell-, prosztata) cukorbetegséggel, szívbetegséggel, elhízással és a depresszió fokozott kockázatával.Jacsó Jakab
Jacsó Jakab

Szia, Jakab vagyok. Én és csapatom azért hozta létre ezt az oldalt, hogy segítsünk az egészséged optimalizálásában.
Személyi edző vagyok. Több mint 8 éve kezdődőtt el, hogy kutassak ebben a témában rengeteget olvastam és hallgattam orvosok, P.h.D és szakemberek írásait, szavát, és szenvedélyesen foglalkozom az egészséggel és a testünk funkcióival.
Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni neked azokat a lépéseket, amelyeket megtehetsz a teljesítmény növelése és a modern betegségek gyógyítása, valamint a könnyű fogyás érdekében.

Articles: 24

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük